Artwoman- biżuteria autorska

Temat: ciąża a wyniki: ogólne mocz + posiew ; morfologia
" />Panie Doktorze, jestem w 11 tyg ciąży, proszę o interpretacje wyników badań Ogólne badanie moczu: SG; 1015 PD; 7 LEU; NEG NIT; NEG PRO; 25 MG/DL GLU; NORM KET; 5 MG/DL UBG; NORM BIL; NEG ERY; NEG MICRO RESULTS; E 2-3; L 2-4; licz. Na; d. licz. fosf. bezp POSIEW MOCZU 1. GRONKOWIEC KOAGUL 1600/ML 2. ENTERCOCCUS SPP 1100 ML DROBNOUSTROJÓW W MOCZU 2700 ML Poza tym w morfologi krwi: RBC 5.07 (norma 3.50 - 5.00 T/L) LYM % 23.1 (norma 25.0 - 40.0) GRAN % 71.7 (norma 45.0 - 70.0) czy moje wyniki i zastosowany lek Furaginum może zaszkodzić ciąży w 11 tyg ? Z góry dziękuje za informacje Pozdr; Wicherek lat 26
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37285



Temat: Wyniki badan - bardzo prosze o interpretacje (pilne)
" />Panie doktorze! Bardzo serdecznie prosze o pomoc w interpretacji wynikow badan morfologii i moczu. Jestem w 15 tygodniu ciazy, wizyte mam wyznaczona na jutrzejszy wieczor, ale wczoraj odebralam wyniki i ... jest jeszcze napisane: "W obrazie krw. czerw. nieznaczna anizodrenia lub amizodernia - nie moge tego slowa rozszyfrowac Co to moze znaczyc??? I teraz mocz: GLU negativ BIL negativ KET negativ SG ... nb Składniki mineralne nb Liczne bakterie w prep. niel. p. śluzu w prep. Bardzo prosze o szybka odpowiedż. Niepokoje sie niesamowicie, gdyz porownywalam te wyniki z poprzednimi, ktore byly dobre -...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=18877


Temat: Wyniki badan - bardzo prosze o interpretacje (pilne)
" /> ">Panie doktorze! Bardzo serdecznie prosze o pomoc w interpretacji wynikow badan morfologii i moczu. Jestem w 15 tygodniu ciazy, wizyte mam wyznaczona na jutrzejszy wieczor, ale wczoraj odebralam wyniki ... dole jest jeszcze napisane: "W obrazie krw. czerw. nieznaczna anizodrenia lub amizodernia - nie moge tego slowa rozszyfrowac Co to moze znaczyc??? I teraz mocz: GLU negativ BIL negativ KET negativ SG 1.020 BLO negativ pH 7.5 PRO* TRACE URO 0.2 E.U./dL NIT negativ LEU negativ Osad: Nabłonki: d. liczne w preparacie Krwinki białe: 1-3 wpr. krwinki czerwone: św. pojed. w prep. Wałeczki: nb Składniki mineralne nb Liczne bakterie w prep. niel. p. śluzu w prep. Bardzo prosze o szybka odpowiedż. Niepokoje sie niesamowicie, gdyz porownywalam te wyniki z poprzednimi, ktore byly dobre ... w moczu i obecnośc erytrocytów mzoe wentaulnie sugerować obecność np infekcji ale przy parwidłwoej liczbie leukocytów jest to mało prawdopodobne przy braku doelgiowości osobisćie nie zlecał bym tutaj nic poza kontrlnym badaniem np za dwa tygodnie - zmiany w kształcie erytrocytów -anizocytoza niewlekiego stopnia bez znaczenia klinicznego Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=18877


Temat: Badanie moczu i toxoplazmozy
" />Jestem w 2 m-cu ciazy, prosze o interpretacje wynikow i ewentualny komentarz na temat ich wplywu na ciaze: W wynikach na: toxoplazmoze wyszlo mi IgG +, IgM - Wyniki moczu: GLU negative BIL negative KET negative SG 1,015 pH 7,5 PRO negative URO 0,2 E.U./dL NIT negative BLO negative LEU negative Z gory dziekuje za pomoc
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=38425


Temat: ciąża a wyniki: ogólne mocz + posiew ; morfologia
" />Witam Panie Doktorze, Jestem w 11 tyg ciąży, bardzo proszę o interpretacje wyników badań: Ogólne badanie moczu SG: 1.015 PH: 7 LEU: neg NIT: neg PRO: 25mg/dl GLU: norm KET: 5 mg/dl UBG: norm BIL: neg ERY: neg Micro Results: E 2-3; L2-4; licz. Na; d. licz fosf. bezp, Posiew moczu: 1. Gronkowiec Koagul 1600/ml 2. Enterococcus spp 1100/ml Ilość drobnoustrojów w moczu 2700/ml Poza tym w morfologi: RBC mam powyzej normy tj. 5.07 T/L (norma 3.50-5.00) LYM % 23.1 (norma 25.0 - 40.0) GRAN% 71.1 (norma 45.0 - 70.0) Czy moje wyniki i zastosowany lek FURAGINUM - zagrażają ciąży ? Dziękuje za informacje Wicherek lat 26
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=37282


Temat: Histeroskopia a badania przed- proszę o inerpretację
" />Witam Pana- wybieram się na histeroskopię. dziś odebrałam wyniki i nie zdaże ich skonsultowac z lekarzem.Morfologie mam dobrą ,ob 4, zrobiłam takze mocz i boje się że znów mi sie przesunie histeroskopia, bo mi wyszły inne wartości niż zawsze: Co oznacza BLO LARGE, TRO TRACE, SG 1,010., inne wartosci są dobre. Przepraszam ale nie mam sie do kogo zwrócić- boję się że znów nie zrobie tego badania histero. Dodane po: 49 sekundach: przepraszam PRO- TRACE
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=56669


Temat: Proszę o interpretacje wyników
" />Wynik badania his-pat -wycinek Endometrium in stadio proliferationis polipa brak Wyniki badań: WBC-5.7, RBC-13.1, HCT-37.7, PLT-275, glukoza - 3.0, VDRL - ujemny Mocz: SG-1.015, LEU-neg, NI- neg, pH-7, ERY-neg, PRO-neg,...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=49945


Temat: Analiza ogólnego badania moczu
bardzo proszę o analizę wyników badań moczu UBG- 1 mg/dL BIL- Neg KET- 5 mg/dL BLD- Neg PRO- Neg NIT- Neg LEU- Neg GLU- Neg SG- =1.030 pH- 6.5 Dodam że...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3650


Temat: Analiza ogólnego badania moczu
Witam! Bardzo serdecznie proszę o analizę mojego wyniku badania moczu ponieważ niektórych skrótów nie jestem w stanie odszyfrować: WBC- KET- NIT- URO +1 33umolL BIL- PRO +1 0.3 gL GLU-0 SG- ... i bóle w dole brzucha i okolicach pleców,ale białko w moczu nigdy mi się nie zdarzało.Wypróbowałam już chyba wszystkie możliwe leki, dwukrotnie leżałam w szpitalu a wszystkie objawy ciągle sie powtarzają....
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3650


Temat: Wyniki badan
Proszę o pomoc w interpretacji: WBC- 6,5 K/UL RBC- 5,03 M/UL HGB- 16,1 g/dl HCT- 47,3% MCV- 94,0 Fl MCH- 32,0 Pg MCHC- 34,0 g/dl PLT- 297K/Ul Mocz: badanie ogolne brawa żółta pH 5 Sg 1030 GLU/-/ PRO/-/ LUK moderate KET/-/ osad: nabł pł b.liczne.leuk 0-2,erytr wył 0-2, poj drobn DTTG 75g Cukier w surowicy pr 0- 107,06 po 1h-119,27 ; po ... /f.folikularna 2,8-11,3; śr cyklu 5,8-21,0; f.lutealna 1,2-9,0/ Prolaktyna na czczo- 18,8 ng/ml /1,9-25/; po 1h po obc.- 150 ng/ml Insulina 17,2 uIU/ml Podalam wszystko co jest napisane na karcie badan.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8046


Temat: Obniżone granulocyty
Niestety po raz kolejny powtórzyłam badania i moje granulocyty są cały czas zbyt niskie.Poproszę speców ;o) o pomoc w interpretacji: WBC 5,1 Gran% 39,5 - 40-75 Lym % 52,3 + 20-45 ... 13,7 PLT 250 MPV 9 Rozmaz ręczny Pałeczki Segmenty 41 Eozynofile 2 Bazofile Monocyty 3 Limfocyty 54 + 20-45 OB 4 Od jakiegoś czasu zaczynam się coraz częściej przeziębiać i pęcherza(wyniki mam jednak w normie-a przynajmniej miałam). Mocz pH 6,5 SG 1,005 poza tym wszystko negatywne lub w normie. Czy ktoś ma jakiś pomysł na dodatkowe badania lub jakąś inną koncepcję ?????? dodam, że mam wykonane badania:BUN,kreatynina,kwas moczowy,transaminazy,amylaza,Ca,Mg,Fe(wszystko w normie) oraz Na 143 135-145 K 3,6 3,5-5,5 Pozdrawiam :-( :-(
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1805


Temat: Interpretacja wyników badania moczu..bardzo proszę o pomoc..
Witam!Byłam dzisiaj zrobić sobie badanie moczu.Mam 18 lat i od jakiegoś czasu nękają mnie zawroty głowy.. Czy mógłby mi ktoś napisać,czy mam dobre wyniki?Byłabym baardzo wdzięczna! BIL neg 686 UBG norm 692 KET + 549 ASC neg 34 GLU neg 768 PRO + 580 BLD neg 711 pH 5 274 642 NIT neg 751 LEU neg 669 SG 1.025 384 flora bakt. dość obfita nabłonki pł. 8-10-12 r.w(najprawdopodobniej,nie mogę się do końca doczytać) leukocyty 2-4 w.pw. Miałam jeszcze robione badanie OB,które wyniosło 11/33.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4439


Temat: Ból nerek
od jakiegoś czasu odczuwam ból nerek. robiłam badania moczu, oto ich wynik: SG 1.015 PH 8 LEU 25/u/ NIT neg PRO neg GLU norm KET neg UBG norm BIL neg ERY neg. Oprócz tego robiłam badanie krwi (wszystko w mieści się w normie) i TSH - 0,093. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić ten wynik? byłabym bardzo wdzięczna. z góry dziękuje
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9524


Temat: Echo serca przy nerwicy
Dziękuję bardzo za tą odpowiedź bo właśnie przy nerwicy bardzo liczy się interpretacja wyników, która potwierdzi mi, że te wszystkie bóle w okolicach mostka to tylko nerwobóle i uspokoi. Nerwicę leczę ... mi jeszcze próbę wysiłkową i holtera dla spokoju zrobię, ale ten wynik mi dużo dał. Miałem jeszcze robione EKG i badania krwi i moczu. jeśli możesz, lub ktoś inny zinterpretować to bardzo bym prosił EKG HR: 67/min RR: 896 ms QRS: 106 ms QT/QTc: 366/387 ms P/PQ(PR): 98/130 ms P/QRS/T: 9^/86^/59^ interpetacja: Rytm zatokowy, zapis ekg prawidłowy mocz URO - 0,2 mg/dl pH - 6,0 SG - 1,020 krew RBC - 4,75 HCT - 41,3 MCV - 87 RDW -12,1 HGB - 14 MCH - 29 MCHC - 33,9 PLT - 267 MPV...
Źródło: arytmiaserca.pl/viewtopic.php?t=599


Temat: Potrzebuję pomocy !!!!!
MCV 93,1 MCH 33,1 MCHC 35,5 PLT 163 MOCZ SG 1,025 PH 7 GLU norm UBG norm Reszta neg Idę z do pani ginekolog z wynikami i mam nadzieję zobaczyć MALEŃSTWO....
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=3256


Temat: wyniki
Dziewczyny, Właśnie odebrałam wyniki badań. Robiłam je w innym laboratorium niż zwykle i nic nie rozumiem. Czy ktoś może mi to rozszyfrować?? KREW: WBC 7.6 RBC -3.59 HGB 11.5 HCT -33.9 % MCV 9.4 fL MCH 32.0 MCHC 33.9 PLT 207 LYMPH% 29.3 % MXD% 6.9 % NEUT% 63.8 % LYMPH # 2.2 MXD# 0.6 NEUT# 4.8 MOCZ SG 1.015 PH 7.0...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=7370


Temat: Druga wizyta.
6.0 RBC 3,90 HGB 12,9 HCT 36,3% MCV 93,1 MCH 33,1 MCHC 35,5 PLT 163 MOCZ SG 1,025 PH 7 GLU norm UBG norm Reszta neg Idę z do pani ginekolog z wynikami i mam nadzieję zobaczyć MALEŃSTWO. Oczywiście idę z Mężem. Wrażenia za 2 tygodnie.
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=3187


Temat: karma dla szczeniaka z chorymi nerkami
Zrobiłam ponownie badanie moczu tym razem w laboratorium "chow chow" na brodowicza. Wyniki: color - yellow clarity - slightly cloudy GLU - negative BIL - small KET - negative SG - ... lab byłyby jeszcze inne wyniki Chyba powinnam zmienić forum na "choroby"
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10115


Temat: prosze o interpretacje badań
Mój pies (7 lat) posikuje w domu, jakby nie umiał utrzyma moczu zaraz po spacerze tez, dzis zrobiłam badanie moczu, pani w laboratorium powiedziała ze wyniki nie sa dobre i jeszcze zrobią szczegółowe na pon., proszę napisac czy to coś poważnego, w pon pójdę do wet. GLU negative BIL moderate KET trace SG 1.010 BLO negative pH 7.5 PRO 100mg/dL URO 1.0...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10526


Temat: pies się przewraca
Od tamtego momentu piesek się nie przewraca, ale profilaktycznie zrobiłem badania krwi i moczu WBC 12,5 RBC 7,04 HGB 11,9 HCT 33,1 MCV 75 MCH 24,1 MCHC 31,9 plt 209 MPV 4,5 RDW 14,1 AST 184,636 u/l ! ALT 66 ALP 84,194 u/l Glu 57 Wyniki powyżej otrzymałem napisane odręcznie i mogłem coś źle przepisać. Po tygodniu (równoczesnie stosowany Hepatiale forte 1 tabletka dziennie) powtórzony i poszerzony profil wątrobowy Alb 3.400g/dl Alp 71.962 u/l Alt 67.685 u/l Ast 29.116 u/l Bil c 0.714 mg/dj K 2.944 mmol/l l AST/ALT 0.430 Badanie moczu: URO 2 MG/DL GLU 100 mg/dl SG 1.025 PH 5 PRO 30 mg/dl NIT , LEU , BIL, KET, BLD neg Skąd taka różnica w AST? Lekarz powiedział, że pies mógł coś...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11253


Temat: Czy "nerkowiec"???
Kot Rudolfinek 6 lat , kastrat objaw : wypadnięcie trzecich powiek Podam wyniki : Krew: WBC 10,2 103/mm3 RBC 8,09 106/mm3 HGB 13,3 g/dl HCT 40,5 % PLT 125 103/mm3 MCV ... 103/mm3 KREATYNINA 2,9 mg/dl tydzień temu 2,1 BUN 24 mg/dl ALT 66 U/l AST 17 U/l MOCZ GLU NEGATIVE BIL NEGATIVE KET NEGATIVE SG 1.010 pH 7.5 PRO 100 mg/dL URO 0.2 E.U./dl NIT NEGATIVE BLO NEGATIVE LEU SMALL To są wszystkie badania po których lekarz stwierdził niewydolnośc nerek Poprzednio 3 razy odrobaczył CESTAL CAT - w ciagu 2 tygodni, podał SYNERGAL ... ??, po jakim czasie zrobić badania aby zobaczyć jak leki działają ?? Dziękuje za każda odpowiedź i będę za nią wdzięczna
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5030


Temat: NORMY HEMATOLOGICZNE I BIOCHEMICZNE KRWI
... sie zbyt lużne stolce. Ogólnie apetyt ma,teraz w tym miesiacu zrobiłam mu ponownie badania krwi i moczu KREW: MOCZNIK-120 KREATYNINA-1.3 MOCZ:URO norm GLU neg BIL neg KET neg SG 1.025 BLD...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2661


Temat: Bardzo prosze o interpretacje
... 0,2 % OB 5 mm/1h < 10 CRP < 6mg/f < 6 ANALITYKA OGOLNA SG - ciezar mlasciwy moczu 1,010 1,015-1.030 urobilinogen 4,0 m g/dl < 0,2
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8526


Temat: Witam prosze o interretacje wynikow badan moczu
sg 1.020 leu neg nit neg ph 5 ery 300!! zaznaczone to jakas gwiazka?? pro neg glu norm asc neg ket neg ubg norm bil neg
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3864


Temat: krew w mczu
Dobry wieczór Panie Jarku, chciałabym Pana prosić o interpretacie wynikow badania moczu mojej Sonki (jamnik standardowy,8 lat,w czasie badan miala ciąże urojona).Może najpierw wytumacze po co zostały przeprowadzone.Od wielkanocy Sonka czesto sie zatrzymywala na spacerze aby sie wysikac,jednak zbagatelizowlismy to niestety..Potem zaczeła moczyc w domu (leżala,nagle wstawala i w tym samym miejscu oddawala normalna ilosc moczu).Na spacerze natomiast dalej czesto sie zatrzymywala ale miala problemy z oddawaniem moczu(ze 2-3 kropelki przy czym strasznie się napinałai stękała).Dużo tez pila.Nie wiem dokładnie kiedy ten stan sie tak zaostrzył,bo studiuje w Krakowie,a psinka z rodzcami mieszka 350 km stąd.W kazdym badz razie pierwsze badanie moczu miala zrobione 6.06 a potem kolejne 12.06.Wiem ze Pani doktor podała jakies zastrzyki i tabletki i ze Sonce sie poprawiło.Niestety nie bylam w domu i nie wiem jakie leki dostala.Wiem tylko ze w moczu byla i dalej jest krew! Z bialkiem podobnie (ale co do niego to bylo w moczu juz i rok ... 100km od domu moich rodzicow.Dlatego chcialabym spytac co Pan o tym sadzi,co to moze byc??? Bo Pani doktor nie postawila diagnozy. Podaje wyniki badan tego moczu (mam nadzieje ze sa kompletne bo dostalam je smsem) : 1 badanie z 6.06: SG 1.020 ; BLO 3+ ;pH 6 ;PRO 3+ ; 0,2 E.U/dl ;LEU 1+ i 2 badanie z 12.06: SG 1.030 ; ... jest to podac linka na strone z normami tych wyników. P.s moze dodam ze Sonka choruje na padaczke-jednak ataki sa na szczescie bardzo rzadko i głównie sa spowodowane nadmiernymi emocjami,np.radosci lub...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8035


Temat: Prosze o ocene mojego przypadku i porade
" />Bardzo proszę o interpretacje moich wyników i wskazanie czy mam sznsę na naturalną ciąże czy tylko przez in-vitro. oto historia mojego leczeniaLECZENIE 2002 r. Rozpoznanie:  Zespól policystycznych jajników (brak regularnych miesiączek)  Hirsutyzm Zlecone badania:  TSH 3-cia generacja – 1,88 ulU/ml  Prolaktyna -24,7ng/ml  FSO – 5,59 mlU/ml  Lh – 15,5 mlU/ml  USG: trzon macicy zwykłej wielkości normoechogeniczny, śluzówka skąpa, w obu jajnikach ... miesiączka była regularna. 2004 r. – 2007r. Rozpoznanie:  Wzmianka o hiperinsulinemi  Cysta na jajniku Zlecone badania:  Insulina – 3,40ulU/ml  Glikoza - 87 mg/dl  Cholesterol (wynik w surowicy) – 151 mg/dl  DHEA SO4 – 232,0 ug/dl  Testosteron – 2,57 nmol/l  Trigilcerydy (wynik w surowicy) 42 mg/dl  USG – trzon macicy w przodozgięciu, normoechogeniczny, zwykłej wielkości. Śluzówka o grubości 7mm. W obu jajnikach liczne ...  Zespół polisystycznych jajników Zalecone badana:  OB – 14mm/h  CA-125 (wynik w surowicy) 4,61 U/ml  CA 19.9 (wynik surowicy) <3,00 U/ml  CEA (wynik w surowicy) 064 ng/ml  Różyczka IgG ilościowo 37,00iU/ml Leki: ... histopatologiczne:  „INTRA „”Henr 46575-badanie doraźne: Część jajnika lewego: Cysters folliculares  „INTRA „HP nr46577- badanie doraźne: Część jajnika prawego: Cystis picea et cysters folliculares Przebeg choroby i stosowane leczenie:  microlaparatomia poprzeczna sp.Pfannenstiela.  obustronna częściowa resekcja jajników Badania:  Grupa krwi „A Rh (minus) WBC – 5,1, RBC – 4,12 , HGB – 11,9, HCG - 35,5, PLT – 252, OB. – 11,29, Mocznik 4,9, Sód- 143, Potas – 4,9, Chlorki – 104, kreatynina – 68,0, glukoza – 4,20, VDRL z dnia 15/10/2007- ujemny Mocz:SG-1,25, LEU-neg , ph-5, ERY-neg, PRO-neg, GLU-neg, ASC-neg, KET-neg, BIL-neg, Nabłonki wielkątne ... dostałam w 26 dniu tj 22/01/2009 (listopad)  Wiesiołek  Castagnus W/w leki brałam na własną rękę informując o tym lek. Po wiesiołku zauważyłam bardzo ładny płodny śluz. 2009r. (luty) Badanie HSG: Jama macicy położona pośrodkowo prawidłowego kształtu i wielkości. Zarys ścian gładkie bez ubytku kontrastu. W trakcie badania jajowody wypełniają się równomiarowo. Swobodny wypływ kontrastu do jamy otrzewnej.' Gosia :
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64030




Szablon by Sliffka (© Artwoman- biżuteria autorska)