Artwoman- biżuteria autorska

Temat: A może to po prostu hormony?
Właśnie chodzi o to, że na dzień dzisiejszy moje wyniki są w tzw. normie: Ultra hTSH 0,53 uJU/ml (norma 0,45-5,01) fT4 1,06 ng/dl (norma 0,71-1,8) fT3 2,5 ng/dl (norma 1,68-3,54) Takie wyniki mam po krótkim przyjmowaniu Jodthyroxu. Wcześniej wyniki też były w granicach normy, hormony lekarz przepisał mi na zmniejszenie wola. Co mnie trochę dziwi, to fT3 zmalało nieznacznie (widocznie nie dochodzi do konwersji T4-T3),a po leku czuję się nawet gorzej. Na niedoczynność (tylko na podstawie TSH i objawów) byłam leczona 3 lata temu, ale bardzo krótko brałam leki, z braku poprawy samopoczucua to leczenie przerwałam. Tarczyca w tym czasie się powiększyła, choć TSH zmalało z 1,8 do dzisiejszego 0,53 (właściwie samo, no chyba że sa przyczyną tych metod naturalnych). I może faktycznie to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,99,8318742,8318742,A_moze_to_po_prostu_hormony_.html



Temat: Odkryłam hashi dzięki forum. Pomóżcie
- 29,9 Nie miałam bladego pojęcia o tarczycy i wydawało mi się, że ten wynik TSH jest dobry. Ale radość moją szybko rozwiał inetrnet. W kwietniu odkryłam Wasze forum i postanowiłam ... że jak tsh w normie to niepotrzebne badania na przeciwciała!!!!!!!!! Mimo wszystko uparłam się. Odbierając wyniki usłyszałam: "ale pani miała nosa z tym badaniem przeciwciał!" W ogóle to jest dziwne- człowiek się bada za ciężką kasę a oni robią łaskę i patrzą jak na wariata;( Wyniki (28.04.06)były takie: TSH ultra 2,51 uIU/ml norma 0,47 - 5,01 (idiotyczne normy) fT3 2,55 pmol/l /1,71 - 3,71/ fT4 0,80 ng/dl /0,70 - 1,48/ anty-TG 71,9 IU/ml norma ponizej 34,0 anty-TPO 16,3 IU/ml norma ponizej 12,0 Zdaję sobie sprawę, że tu na forum wyniki idą w tysiącach, ale dla mnie te moje i tak były nie do udźwignięcia przez parę dni. To tak nagle na mnie spadło... w maju poszłam do endo. Wynik usg: "płat prawy 16,2 *14,6*46,1mm ... i przebieg ciąży. Powiedziała, że płód może się nie rozwijać (zmroziło mnie). Powiedziała też, że teraz nie przepisze leków, bo się nie kwalifikuję, bo tsh mieści się w normie i nie ma podstaw do wypisania recepty. Ale jak zajdę w ciążę, to natychmiast mam zbadać TSH i przyjść do niej- jak się tesh podniesie, to coś wtedy przepisze. Siedziałam ogłupiała i przerażona ... ostatnie wyniki z 27 czerwca: TSH 4,35 /norma 0,27-4,20/ FT4 1,10 ng/dl norma 0,9 - 1,7 lekarka rodzinna zbadała moją tarczycę ręką i stwierdziła, że jest powiększona i twarda i wg...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,44850970,44850970,Odkrylam_hashi_dzieki_forum_Pomozcie.html




Szablon by Sliffka (© Artwoman- biżuteria autorska)